DANSARE 

Och andra konstnärliga samarbetspartners :


Matilda Larsson 

Matilda Larsson är dansare och koreograf utbildad i klassisk balett och modern-/ nutida dans på Györ School of Dance and Fine Arts i Ungern med examen 2013.

Sedan examen har hon varit verksam som frilansande dansare både i Sverige och utomlands i olika former av dansföreställning, operaproduktioner, dansfilm och annat. Mycket av hennes arbete har inriktat sig mot målgruppen barn och unga. 

På senare år har Matilda även specialiserat sig inom barockdans och har dansat på flera operascener runtom i Europa, i Ungern, Italien, Schweiz och Polen för koreografer som Karin Modigh, Deda Cristina Colonna och Sigrid T'Hooft.


Gustav Udd 

Gustav Udd är utbildad dansare i modern/nutida dans vid Kungliga Svenska Balettskolan. I samband med utbildningen har Gustav haft praktik vid Cullbergbaletten samt kompaniet Vindhäxor. Föreställningar i urval: "Ringaren i Notre-dame" vid Kungl. Operan, "Julius Ceasar" och "Cosi fan tutte" på Folkoperan, "Mitridate" och "Idomeneo" vid Drottningholms Slottsteater. 

Gustav Udd även är även utbildad fotograf där dansfoto är en stor del av hans formbaserade estetik.  På sidan av dansen har Gustav 2016- 2017 arbetat med film-produktioner som produktion/rekvisita-assistent bla. Morran & Tobias - En skänk från ovan, Dröm vidare samt Jordskott säsong II, Bonusfamiljen säsong 3, Morden i Sandhamn, Fartblinda samt Partisan.  

Sedan 2020 är Gustav anställd som rekvisitör på Östgötateatern. Vid sidan om sitt arbete som rekvisitör är Gustav ordförande i styrelsen för Folke Dansteater och arbetar även med att utforma scenografi, rekvisita och kostym till många av våra produktioner. 


Maria Wulcan

Maria Wulcan är dansare och koreograf. Hon är född och uppvuxen i Linköping och har sin examen från Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Hon har sedan examen arbetat med allt från klassisk balett till show och musikal, med Sverige och Norge som bas. Hon har medverkat i flertalet föreställningar som, Bullets Over Broadway, Spamalot, Spelman på taket, Mary Poppins, Addams family, Annie, Historien om en soldat, Flashdance för att nämna några. Ett urval av koreografier hon gjort är Billy Elliot, Evita, Trolle och 13. 2015 startade hon tillsammans med Matilda Larsson och Gustav Udd Folke Dansteater med bas i Linköping. Genom Folke Dansteater har hon varit med och producerat, koreograferat och dansat i flertalet föreställningar samt vart en del av det konstnärliga teamet. Foto: John Sandlund 


Niklas Fransson

Niklas Fransson är utbildad vid Balettakademien Stockholm och Dans och Cirkushögskolan och har frilansat som dansare, koreograf och danslärare i tio år. Som dansare har han jobbat med koreografer som Anisa Hassan Abas, Ellinor Ljungkvist och Karin Modigh samt med grupperna Waste Collective och Folke Dansteater. 

Han har även publicerat artiklar om dans i Sverige, Norge, Estland, Lettland och Nederländerna. Niklas började jobba med Folke Dansteater 2017 i dansföreställningen "Narcissus" och dansar just nu med Folke Dansteater i produktionerna "Styvsystrarna- I skuggan av Askungen" och "Sagan om den lilla farbrorn".


Jessica Rezko

Jessica är utbildad vid Balettakademien i Göteborg, D.O.C.H och Linköpings Universitet. Hon har många års erfarenhet som dansare, koreograf, danslärare och projektledare.

Jessica har undervisat i många olika typer av verksamheter alltifrån Kulturskola till gymnasium och folkhögskola. Hon är även ofta anlitad för olika Skapande-skola-projekt. Jessica har arbetat som dansare i en rad olika projekt och föreställningar som till exempel Virta, Jag var här, I livet, Morsning korsning och musikalen Trollkarlen från Oz vid Borås Stadsteater. Jessica började dansa med Folke Dansteater år 2017 i produktionen Narcissus. Hon är just nu aktuell som dansare och co-koreograf i vår produktion Styvsystrarna - i skuggan av AskungenJessica är även aktuell med föreställningarna Vem Är Ronny? och Carpa tillsammans med Danskollektivet Ronny. 


Isac Hellman

Isac Hellman är utbildad dansare i modern/nutida dans vid Kungliga Svenska Balettskolan och har frilansat som dansare och musikalartist i 10 år.
Han har medverkat i produktioner på Göteborgsoperan, Uppsala statsteater och arbetat med koreografer som Helena Franzén, Roine Söderlundh och Roger Lybeck. Han har även medverkat i film produktioner och turnerat i Europa med artisten ionnalee. 

Med Folke Dansteater har Isac framträtt i rollen som lillasyster i föreställningen Styvsystrarna - i skuggan av Askungen (2022)


Alexandra Svensson

Alexandra kommer från Linköping och jobbar som frilansande dansare och koreograf. Hon har medverkat som understudy till rollen Greta i föreställningen Hans och Greta med Folke Dansteater. Hon är utbildad vid Yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm med modern/nutida inriktning samt vid Uppsala Universitet. Alexandra har dansat i verk av Virpi Pahkinen, Mari Carrasco, Peter Svensson m.fl. Alexandra har gjort praktik på ungdomskompaniet Dance in Art Junior Company i Amsterdam. Alexandra har medverkat i barnföreställningen Movement in Time i samarbete med Länsmusiken- Kalmar läns musikstiftelse. Med stöd av Region Gotland har Alexandra skapat och turnerat soloföreställningen LUST samt koreograferat och dansat i föreställningen Rackaren. Hösten 2021 jobbar hon med koreografen Ellinor Ljungkvist.


Noah Hellwig

Noah Hellwig är dansare och koreograf som är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, han har en BA in Dance and Performance från Central School of Ballet och en MA i Koreografi från Stockholms Konstnärliga Högskola.

Efter examen 2010 har han frilansat i Sverige och Europa i en rad olika stilar som ballet, modern/samtida dans, barockdans, interkativa performance m.m.. Han har bl.a. arbetat för Ballet Ireland, Folkoperan, Compagnie de Danse l'Eventail, Theater Lüneburg, Pasodos Dance Company, Nomo Daco och Unga på Operan. Han har också arbetat återkommande sen 2011 med Nordic Baroque Dancers och sen 2013 med Weld Company. Han har sen 2016 arbetat mycket med koreografen Dalija Acin Thelander och hennes installationsdansföreställningar för bäbisar och små barn med och utan intelektuell funktionsvariation.

Noah har koreograferat flera egna verk, som dom interaktiva XR-verken Multiplex Realities (2016) och Frictional Realities (2019. Han har också skapat flera koreografier för musiker som ska röra sig i projekt med Stockholm Syndrome Ensamble, stråkorkestern Musica Vitae och för Ulriksdals Slottsteater - Confidencen.

Med Folke Dansteater har Noah uppträtt i rollen som Hans i föreställningen Hans och Greta (2020). 


Ana García Diego

Ana García Diego is a dancer and choreographer graduated in contemporary dance by the Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma from Madrid (Spain).She has developed her career for more than 12 years freelancing in various productions, events and tours in Spain, Sweden and abroad and complemented her education training in jazz, commercial and hip hop in Los Angeles with renowned international choreographers. Based in Linköping since 2018, Ana currently combines her work with different dance collectives from the region with her personal projects and teaching. Her personal work lies currently on the synergy between dance and film/photography. In 2020 her first dance short film Manifesto  was premiered with great audience feedback and a third prize by Screendance Festival from Stockholm.

Ana appeared in the roles of mother and witch in Folke's production Hans och Greta (2020)